Är du nybliven mamma eller en rutinerad mamma till större barn?

Med vår träning kommer du att träna klokt redan efter 6 veckor och röra dig stark på 3 månader

Det är särskilt viktigt för oss kvinnor att den träning vi väljer när vi har blivit mammor faktiskt fungerar. Fyrtio procent av alla kvinnor har delade magmuskler sex månader efter födseln. Många går under många år med en svag bäckenbotten. Om du tränar med hård belastning efter en graviditet innan din kärna är stabil, även många många år efter graviditeten, så kan det förhindra dig från att få den starka och välfungerande kropp som du önskar.  
Ja, jag menar det verkligen när jag säger ”många, många år”. De flesta av oss förväntar, ofta utan att vara medvetna om det, att de vanligaste besvären efter graviditeten, som till exempel delade magmuskler eller en svag bäckenbotten, är inaktuellt så snart vi kan löpträna utan att läcka, eller när vi åtta år efter födseln äntligen får mer tid, att komma igång med den där träningen. Träning efter graviditeten är väl bara träning, eller?

Delade magmuskler eller ej. Kroppen efter födseln är en del av livet, resten av ditt liv

Kroppen efter födseln är inte något som blir fixat för evigt av 12 x träning eller medan du är mammaledig. Din kropp har utfört ett eller flera mirakel. Och nu är det du som ska anpassa din träning till det.  
Missförståndet med att besvär efter graviditet bara är aktuellt en begränsad kort tid efter födseln är en bidragande faktor till att kvinnor lever med urinläckage i förbindelse med träning, delade magmuskler (rectus diastas) eller organ som inte stannar på sin plats, till exempel en försjunken urinblåsa eller livmoder. Ja, jag sa ”lever med”. Många av oss får veta att vi ska lära oss att leva med det. Ofta vet vi inte att de problem vi individuellt slåss med, i skymundan, faktisk är utbredda och normala, och att man kan göra något åt dem. Och ännu värre: Vi kvinnor får ofta inte veta vad vi kan göra åt besvären vi slåss med efter en graviditeten. Och riktigt många kvinnor upplever att de inte fått veta vad de absolut inte borde ha gjort – i synnerhet angående träning – förrän det är för sent.  
Besvär efter graviditet är inte ovanligt även 10–12 år efter senaste graviditet och det är aldrig för sent att göra något åt dem! 
Samma problemställning gäller för det mesta även för kvinnor som inte har fött; liknande besvär kan dyka upp när övergångsåldern närmar sig.     

SOLHEIM specialiserar sig på träning som gör att långt färre kvinnor upplever besvär och smärtor i vardagen

Du kan läsa mer om detta på min blogg
Created with