Om Elin Solheim


Elin Solheim (född 1975 i Norge) är kvinnan och mamman som 2013 utvecklade SOLHEIM, och som därefter har stått för utveckling och drift. Elin Solheim är fysioterapeut, entreprenör, författare och undervisare. Hon har över 20 års erfarenhet som fysioterapeut och undervisar i rörelse, bland annat dans och yoga.
Under åren 2007–2011 fick hon tillsammans med sin man Nikolaj tre flickor som föddes alldeles efter varandra. Det blev början till ett omfattande sökande efter, och utveckling av, mer kunskap om träning av kvinnokroppen. Denna nyfikenhet och vilja driver SOLHEIMs utveckling varje dag. Och det gör att Elin Solheim också undervisar andra professionella.
Introducerar Elin Solheim

Elin Solheim berättar om utvecklingen av SOLHEIM

Jag kan helt enkelt inte låta bli med att gå till botten och förstå saker! 

Med SOLHEIM blev mitt liv som mamma till tre förenat med mitt yrke och kunskap. Ursprungligen var visionen att dela med mig av min egen erfarenhet som hårt ansträngd mamma till tre. Jag ville hitta en hållbar väg att få kroppen, som har varit gravid och fött, tillbaka på spåret. Och jag ville medverka till att visa en väg som öppnar realistiska möjligheter till att man som mamma kan investera i en stark kropp trots högar av tvätt och snoriga näsor samtidigt med ett stressande och krävande arbetsliv.

Längs vägen blev jag uppmärksam på att det inte bara handlar om att träna tillräckligt och att hitta tid till träningen. Det handlar i lika hög grad om att träna på ett sätt som faktiskt har effekt och som faktiskt gör att kroppen fungerar bättre och starkare.

Varför kämpar så många kvinnor med delade magmuskler (rectusdiastas) och en svag bäckenbotten?

Jag upptäckte att för många kvinnor är delade magmuskler (rectus diastas) samt utmaningar med bäckenbottens funktion, nedsjunkning av underlivets organ, andning, stress och sömnaspekter, som i hög grad spelar en roll för vår träning och effekten av den. Det är särskilt viktigt när vi har fött.

Jag blev själv överraskad över att min kropp inte kunde det samma efter varje graviditet. Jag blev ödmjuk över hur svårt det kan vara, inte bara att komma igång, men att komma till ett stadie där jag kunde det samma som tidigare.

Visionen med SOLHEIM är att ge kvinnor balansen tillbaka.

Vi kan träna mindre men bättre genom att vi förstår och hanterar dessa aspekter av våra kroppar.

Vi kan helt enkelt inte fly ifrån vår anatomi.

SOLHEIM är en konstant växande online-träningsgemenskap för kvinnor

Här finns en mängd kunskap om träning av kvinnokroppen och en onlinekurs som organiserar det för dig. Det handlar inte om att få den perfekta kroppen, men om att få en välfungerande kropp, som du är glad för, och som du trivs med. Det handlar om att din kropp kan det som du vill kunna.


Jag har märkt på min egen kropp hur långt man kan komma med de övningar och rörelsevanor som jag idag introducerar i mitt koncept.


Då jag började att gräva i det blev det tydligt för mig hur många kvinnor som lider av förbisedda besvär.

Besvär som håller i sig även om den utbredda uppfattningen är att besvären bara kan fixas med knipövningar och träning efter födseln. Det skapar naturligtvis stor frustration eftersom det inte fungerar så i verkligheten. Därför behövs SOLHEMs onlinekurs som tar utgångspunkt i en djupare förståelse för kvinnors anatomi, och utgör ett alternativ till quick-fixlösningar.  

Efter födseln och övergångsålder

När vi kvinnor får barn eller kommer i övergångsåldern händer det saker med kroppen som inte bara kan fixas med intensiv träning i en kortare period. Den kunskapen vill jag ge vidare. Du kan lyckas med att underhålla din kropps funktion och styrka under hela livet – även i de stressade åren med barn, familj och/eller krävande arbete; när kontroll över tid och överskott inte ingår i paketet. Men du har tid att både ha bråttom med ditt liv och samtidigt träna smart

Onlineträning

Jag har arbetat i över 20 år som sjukgymnast inom olika områden. Men jag har aldrig sett poängen med min roll som att jag ska vara den som påminner mina patienter att träna. Det att mina patienter ska vara beroende av min fysiska närvaro har varit ett hinder för att de har kunnat träna ofta och hur det har passat in i deras vardag. Och det hindret är borta med onlinekursen där de själva trycker på play och tränar utifrån min vägledning, när det passar dem.  

Ägarskap

Det har gått upp för mig genom att starta och driva SOLHEIM att det är utanför konsultationstiden som mina patienter tar ägarskap för sin träning och använder den kunskap och erfarenhet som jag har gett vidare. Det är inte minst detta ägarskap som i sluttampen gör den stora skillnaden för kvinnorna. Därför är en onlinekurs med mig som digital handledare en mycket bättre lösning och en mycket bättre investering för kvinnorna. Det är det som på lång sikt ger dem den starkaste och mest välfungerande kroppen både här och nu – och på lång sikt.

Välkommen till SOLHEIM! 
Created with