Om Elin Solheim


Elin Solheim (född 1975 i Norge) är kvinnan och mamman bakom SOLHEIM. Elin Solheim är fysioterapeut, entreprenör, författare och instruktör. Hon har över 20 års erfarenhet som fysioterapeut och undervisar i rörelse, bland annat dans och yoga i Danmark,där hon bor.

Under åren 2007–2011 fick hon tre flickor tätt efter varandra. Graviditeterna och dess påverkan på kroppen blev början till ett omfattande sökande efter, och utveckling av, mer kunskap om träning av just kvinnokroppen.Denna nyfikenhet och vilja driver SOLHEIMs utveckling varje dag.

2013 grundande hon SOLHEIM i Danmark, och träningen online har blivit mycket populär och rekommenderad av hälsovården. Elins gedigna kunskap har lett till att Elin Solheim idag också undervisar andra professionella fysioterapeuter och personal inom vården om post-partum träning.
Introducerar Elin Solheim

Elin Solheim berättar om hur SOLHEIM kom till

"Jag måste helt enkelt förstå hur saker funkar! "

SOLHEIM är vad som förenat med mitt yrke och min kunskap med mitt iv som trebarnsmor.
Allt började med att jag ville dela med mig av min egen erfarenhet som hårt ansträngd mamma till tre, och om hur jag med min kunskap som fysioterapeut kunde visa hur man kan träna efter att fött barn. Jag ville hitta en hållbar väg att få kroppen, som har varit gravid och fött, tillbaka på spåret. Och så ville jag medverka till att visa en väg som öppnar realistiska möjligheter att som mamma investera i en stark kropp, trots högar av tvätt och snoriga näsor - och samtidigt med ett stressande och krävande arbetsliv.
Längs vägen blev det tydligt för mig att det inte bara handlar om att träna tillräckligt, och att hitta tid till träningen. Det handlade i lika hög grad om att träna på just det sätt som har effekt och som gör att kroppen fungerar bättre och starkare.

Varför kämpar så många kvinnor med delade magmuskler (rectusdiastas) och en svag bäckenbotten?

Jag upptäckte att för många kvinnor är delade magmuskler (rectus diastas) samt utmaningar med bäckenbottens funktion, nedsjunkning av underlivets organ, andning, stress och sömnaspekter väldigt påverkande för hur de kan träna, och hur stor effekten träningen har. Speciellt efter att ha fött barn. 
Jag blev själv överraskad över att min kropp inte kunde samma saker efter varje graviditet. Det gjorde mig ödmjuk över hur svårt det kan vara, inte bara att komma igång, men att komma till ett stadie där jag kände jag kunde göra samma saker som innan mina graviditeter.

Visionen med SOLHEIM är att ge kvinnor balansen tillbaka

Med SOLHEIM kan vi träna mindre, men bättre - genom att vi förstår våra kroppar.

Vi kan inte fly ifrån vår anatomi - och et borde vi inte behöva! Vi ska bara helt enkelt förstå den bättre, och anpassa träningen därefter .

SOLHEIM är en ständigt växande online-träningsgemenskap för kvinnor

På SOLHEIM finns en mängd kunskap om träning av kvinnokroppen och en onlinekurs som organiserar träningen för dig. Det handlar inte om att få den perfekta kroppen, men om att få en välfungerande kropp, som du är glad för, och som du trivs med. Det handlar om att din kropp ska kunna det som du vill kunna.


Jag har själv märkt på min egen kropp hur långt man kan komma med de övningar och rörelsevanor som jag delar genom mitt träningskoncept. Det behöver inte vara så jobbigt som du tror!


Så många kvinnor som lider av förbisedda besvär- i onödan!

Många kvinnor lider av  ihållande besvär där den utbredda uppfattningen är att besvären bara kan fixas med knipövningar och träning efter födseln. Det skapar naturligtvis stor frustration eftersom det faktiskt inte hjälper särskilt mycket i verkligheten. Därför behövs SOLHEMs onlinekurs- som tar utgångspunkt i en djupare förståelse för kvinnors anatomi, och är ett fungerande alternativ till quick-fixlösningar.  


När vi kvinnor får barn eller kommer i övergångsåldern händer det saker med kroppen -saker som inte bara kan snabbfixas med intensiv träning under en kortare period. Det går att bevara din kropps fulla funktion och styrka under hela livet – även i de stressade åren med barn, familj och/eller krävande arbete; när kontroll över tid och överskott inte ingår i paketet. Hur man kan det- det är den kunskapen vill jag ge vidare. Du HAR tid att både ha bråttom med ditt liv och samtidigt träna smart!

Onlineträning

Jag har arbetat i över 20 år som sjukgymnast inom olika områden. Men jag har aldrig sett poängen med min roll att jag ska vara den som påminner mina patienter om att träna. Att mina patienter ska vara beroende av min fysiska närvaro för att träna har varit ett hinder för att träna ofta, och gjort det svårt att passa in träningen i deras vardag. Med onlinekursen är det hindret är borta! De kan trycka på play och tränar utifrån min vägledning, närhelst det passar dem.  

Du äger DIN träning

 Att starta och driva SOLHEIM har möjliggjort att det. är utanför konsultationstiden som mina patienter tar ägarskap för sin träning och använder den kunskap och erfarenhet som jag har gett vidare. Det är inte minst detta ägarskap som i sluttampen gör störst skillnad för kvinnorna. Därför är en onlinekurs med mig som digital handledare en mycket bättre lösning och en mycket bättre investering för kvinnorna, än en traditionell fysioterapeut eller PT. Det är det som ger dem den starkaste och mest välfungerande kroppen både här och nu – och på lång sikt.

Välkommen till SOLHEIM! 
Created with