"Jag har upplevt det mest fantastiska:

Jag har hoppat i trampolin utan urinläckage - efter bare en månads träning på SOLHEIMs onlinekurs! Alla kvinnor borde använda SOLHEIMs onlinekurs."

KUNDERNA SÄGER …  

Mamma till tre

SOLHEIMs onlinekurs har betytt allt för mitt kroppsliga välbefinnande. Jag har fött tre barn och haft besvär med bäckenet alla tre gånger (Jag satt i rullstol under andra graviditeten.). Jag började sju månader efter tredje födsel och vilken skillnad! Mina andra förlopp efter graviditet kan inte alls jämföras med detta. Det fungerar verkligen! Jag ger Elin mina varmaste rekommendationer. Jag tycker att alla kvinnor borde ha en kurs hos SOLHEIM.

Mamma till tre

Genom de enkla men effektiva övningar som SOLHEIMs onlinekurs består av har jag återvunnit kontrollen över min bäckenbotten efter tre födslar. Och magen har stramats upp så att den inte längre hänger på samma sätt.

Jag har också stor glädje av vardagsrörelserna som gör att jag får träna min bäckenbotten även när jag hänger tvätt. Och så är jag förtjust i filosofien om att man inte börjar från början, men att man börjar igen. 😊

Mamma till en

Jag är på modul 2 och kan redan efter en månad märka att jag har ändrat min kroppshållning. Jag känner mig starkare nu och sätter värde på lugnet och kontakten till min egen kropp som jag upplever under stretch-övningarna i programmet. 

Mamma till tre

Efter tre födslar efterföljda av ”vanlig” träning i ett träningscenter, som slutade i ett navelbråck, valde jag att söka upp en sjukgymnast som hänvisade mig till att börja på SOLHEIMs onlinekurs. Kursen har gett mig tron tillbaka på att loppet inte är kört – och att jag också tio år efter min första födsel kan träna mig tillbaka till en stark mage och en tät bäckenbotten. Tron på att det nog är möjligt, om jag bara är ihärdig och tålmodig, betyder bara så mycket. 

Mamma till en

Jag har varit lycklig över att börja på onlineprogrammet. Jag älskar att styrketräna och hade en tyngdkänsla som nu nästan är borta. Det är faktiskt två år sedan jag födde men det är absolut högaktuellt för mig.


Alla kvinnor borde använda SOLHEIMs onlinekurs.


Mamma till tre

Efter två graviditeter och tre barn är min bäckenbotten använd. Jag har under de senaste två åren haft en överaktiv blåsa och haft max ett par minuter på mig. I går kom jag hem utmattad efter fjorton timmars arbetsdag och dråsade omkull utan att kissa innan natten. Normalt skulle detta innebära minst en tur på toaletten innan midnatt men jag väcktes först klockan fyra av tvilling 1. Och jag hann till och med trösta, lyfta upp henne och bära in henne till mannen, innan jag i lugn och ro satte mig tillrätta på toaletten. Fullständig succé! 

Mamma till två

Jag har upplevt det mest fantastiska: Jag har hoppat i trampolin utan urinläckage – efter bara en månads träning på SOLHEIMs onlinekurs!

Mamma till två, och tävlingslöpare

Nu kan jag springa min tur utan att läcka. Det verkar också som att jag kan springa alldeles innan mens.
Jag är jätteglad för att jag kom igång med den här träningen – av allt det jag tränar som tävlingslöpare, är det den här träningen som är den viktigaste.

Mamma till tre

Med Elin Solheims noggranna träningshandledning och tidsmässigt överskådliga onlinekurs har jag de bästa ramar för min hemmaträningsrutin. Onlinekursen ger mig möjlighet att träna var och när som helst och Elins motivation och kompetens finns alltid nära till hands. Jag upplevde snabbt en förbättrad kontroll över min bäckenbotten och starkare magmuskler, och jag har därför stort förtroende för Elins kunskap och erfarenhet av träning av kvinnokroppen. Som en extra bonus har jag fått ett ökat kroppsmedvetande och fokus på min hållning och mina rörelser, från att jag vaknar, till att jag går och lägger mig. Tusen tack för en bra kurs!

Mamma till två och sjukgymnast

Innan min andra graviditet hade jag delade magmuskler med tre fingrars bredd och inne i mitten var det mycket mjukt. Under min andra graviditet växte det till fyra fingrars bredd när det var som störst. Men redan tio dagar efter födseln är jag nu nere på två fingrars bredd. Uteslutande med hjälp av kroppens egna spontana läkning och din grundövningar. 

Mamma till två

Jag har fått så mycket mer välbefinnande i min kropp, och jag vet hur jag tränar mina delade magmuskler (rectus diastas). Jag har fått en massa muskler som jag inte ens anade att jag hade OCH jag har kurerat mitt skeva bäcken.

Mamma till tre

Jag födde första gången för fjorton år sedan. Dina övningar stärker min mage, bäckenbotten och hela kroppen på en gång. Nu är min mage och bäckenbotten stark i alla mina vardagsrörelser! Tack.

Mamma till en

Jag har fått så mycket kunskap genom att följa din onlinekurs och genom att läsa din bok. Jag önskar att jag hade fått den kunskapen ännu tidigare i min graviditet. Det hade jag haft stor glädje av!

Mamma till tre

Det har varit en ögonöppnare för mig att kombinera bäckenbottenträning med annan funktionell träning, och att tänka in det i min vardag. 

Jag blev rekommenderad kursen av en bekant som är sjukgymnast, och när jag läste närmare om det så var det en genomarbetad och trovärdig beskrivning av varför man ska träna som Elin Solheim rekommenderar. Jag märker redan en ökad kontakt och kontroll över kärnan och bäckenbotten (Jag är bara på modul 1.). Det bevisar för mig att detta var rätt val av träningsförlopp.  

Mamma till två

Jag har helt konkret fått en mycket starkare kropp av SOLHEIMs onlinekurs. Jag har blivit av med ett skevt bäcken (redan efter modul 1)! Jag har blivit mer medveten om mina vardagsrörelser och så har jag haft mycket nytta av den balanserade tillgången till träningen som också har respekt för kroppen och livet utanför träningen.

Mamma till två

Jag hade en av de större tredje gradens bristningar under min födsel för sex år sedan och de avrådde mig faktiskt att föda vaginalt för 1,5 år sedan. Jag tackade dock vänligt nej tack till kejsarsnitt. Jag hade kommit långt med träningen och litade på att jag kunde återhämta mig efter ännu en födsel.

MEN de senaste sex åren har jag inte kunnat hoppa, vare sig på golv eller i trampolin med min dotter. Jag vet att du inte rekommenderar att man har som målsättning att kunna hoppa på studsmatta; men det har så stort värde för mig som alltid har tränat gymnastik, att jag kan hoppa med mina barn, bara i fem minuter utan några större utsvävningar. Jag har inte så stort behov av att kunna springa.

Men när jag undervisar har jag behov för att kunna visa ett hopp och det har verkligen varit hämmande för mig att jag inte en gång kan hoppa till barnprogrammen eller visa ett enkelt upphopp i minitrampolinen, bara så de vet vad de ska göra.

Men det kan jag nu! Utan att jag har gjort annat än att fokusera på dina principer och träna så optimalt som möjligt med fokus på kroppens inre styrka och aktivering av kärna. Jag kan hålla mig när jag ska på toaletten och igår kunde jag visa flickorna hur jag gärna vill att de ska hoppa upp på en airtrack med spänd kropp. Och jag kunde visa en dans som flickorna hade gjort, inför deras föräldrar, utan läckage. Jag var nästan gråtfärdig av glädje när det gick upp för mig efter gymnastiken att jag inte en enda gång hade varit rädd för att kissa på mig.

Så tack. Tack till dig och din tillgång till kroppen efter födseln!

Mamma till tre

Även tolv år efter min första födsel och sju år efter den sista är det en effekt. Sju år efter tredje och sista födseln så hade de röda alarmklockorna blinkat länge i förhållande till smärtor från länden. Jag förstod att det som skulle till var fokuserad och specifik träning samt en förändring av mina dagliga rörelser, och jag hade dåligt samvete.

En morgon kunde jag nästan inte sätta mig på min cykel på grund av smärtor i ländryggen. Jag var tvungen att inse att om jag ville göra de saker som jag tycker om att göra så var det nu som jag skulle göra en insats för att få kroppen på rätt köl igen. Nu, tio veckor efter att jag börjat på onlinekursen hos SOLHEIM, så har mina delade magmuskler (rectus diastas) minskat till 1 fingers bredd från 4–5 fingrar när jag började, OCH mina ländryggsmärtor har minskat markant. Och ja, det är ett träningsprogram på en matta men det är tidsmässigt överskådligt, och så mycket mer än det, eftersom det är fokus på bra vardagsrörelser. Motivationen kommer av sig själv när effekten märks så tydligt.


Mamma till två

Innan jag började, så funderade jag på om jag skulle få ut något av det, eftersom jag som tidigare ryttare och cross-fit instruktör känner mig generellt stark. Men jag kan märka och se en skillnad. Och jag är nöjd med det överskådliga programmet. Jag kan se att min mage är plattare och känna välbefinnande i hela min kropp och i synnerhet i bäckenbotten.

Onlinekursen har dessutom helt klart varit en avgörande faktor för att jag har kunnat genomföra polisens antagningsprov redan 3,5 månad efter att jag födde min underbara son.

Det är skapat så att det ger superbra överblick när man har ett litet spädbarn och gärna vill komma igång med att göra något för sin kropp. Jag kan skryta med att ha en helt platt mage, och en antydning till six-pack, nästan sju månader efter födseln – och det är utan tvekan dina övningar som har hjälpt min kropp till att hitta den rätta kontakten igen. Det är härligt!

Mamma till två

Jag har varit SUPERglad för träningen.

Jag fick snabbt återupprättat min styrka – som var helt åt skogen efter två graviditeter alldeles efter varandra. Därför kan jag nu återuppta min vanliga träning, och jag rekommenderar dig till alla mina med-mammor! Jag har dessutom haft löparknä som faktisk har blivit ett alldeles vanligt knä nu. Det är utan tvekan dina övningar som har hjälpt.

Mamma till två

Jag håller på med Modul 3 och redan tidigt i förloppet kunde jag märka att jag hade blivit starkare i min kropp. Jag har fått en annan styrka i kroppen än jag haft på länge. Mamma till två Jag började på SOLHEIMs onlinekurs eftersom jag hade rectus diastas och ofta hade ont i kroppen. Jag har följt programmet från början till slut och blev färdig för ett år sedan. Jag hade ofta långa pauser i kursen och var också nära att sluta ett par gånger. Men jag är jätteglad att jag inte gjorde det. Onlinekursen har gett mig en vacker hållning (folk kommenterar att jag går och står vackert) och kanske viktigast av allt, jag har inte ont längre. Jag har fått ett helt annat kroppsmedvetande, jag är gladare för min kropp och jag har fått en kunskap som jag använder; varje gång jag tränar och när jag rör mig i vardagen.

DE PROFESSIONELLA SÄGER …

Mich Grøn, gynekologisk-obstretik sjukgymnast  www.michagron.dk, www.empelvic.dk

Jag rekommenderar SOLHEIMs onlinekurs till min patienter. Jag älskar Elins metod som är mer än bara träning – det är intelligent rörelse av kroppen. Det är övningar som hjälper dig att återfinna kroppens balans och naturliga styrka där varje rörelse integrerar samarbetet mellan andning, bäckenbotten och kärna. Det är mjuk men effektiv träning som hjälper mot eller förebygger besvär efter en graviditet och födsel och som alla kvinnor ska unna sig.

Anja Bay, Fødselsforberedelse hos Smertefri Fødsel™ www.smertefrifødsel.dk

Elin har gjort ett genidrag med sin onlinekurs till dig som har fött och vill i form igen. Det är enkelt, effektivt, utgår från din vardag – det är förmedling när det är som bäst! Och helt ärligt, vem av oss får någonsin använt abonnemanget till fitnesscentret? Här kan du logga in när det passar dig och träna när du har tid. Jag ger det mina varmaste rekommendationer till alla som vill ha en bra rutin till att komma igång efter födseln. Elin kan sin sak!

Camilla Hofman Hansen, Fysioterapeut, Klinik for delte mavemuskler 

Rectus diastas och de relaterade problemen som ofta kommer efter den obalans det har medfört och som ligger i relation till detta, har ett stort behov för uppmärksamhet. SOLHEIMs onlinekurs är ett genomfört koncept som tar klienten med på en vaneändrande resa som inte bara ska bidra med ett träningsförlopp, men också en mental process där den enskilde ska lära sig att föra sig och anpassa sin vardag och vardagsrörelser ändamålsenligt. Men viktigast för mig som professionell är att Elin är den sakkunnige i Danmark som har fingret på pulsen i förhållande till den kunskap som ska hjälpa patienter till den bästa behandlingen.  Det är många kandidater på banan men Elins kurs är ett steg före de andra. Jag känner inte Elin personligen men har skrivit denna kommentar för att stödja hennes resa i att utveckla sin onlinekurs så bra som möjligt. Tack för din insats. Tack för din insats med att nörda teori och evidens så att vi andra kan skörda frukten av det och föra det ut i praktiken.

Mia Nadja Gad Olsen, fysioterapeut, www.gadfys.dk

SOLHEIMs onlinekurs för kvinnor bygger i grund och botten på en universell tillgång till hur vi som människor använder våra kroppar optimalt i vardagen. Förutom själva träningsförloppet kan man också följa hennes reflexioner och sakkunniga överväganden på bloggen – skrivet på ett sätt så att både människor med och utan en sjukvårdsbakgrund kan få ut något av det. Jag själv både tränar med på onlinekursen och har tagit hennes kurser – båda delar är något som jag varmt rekommenderar andra att göra.

Camilla Holm, fysioterapeut, www.camillaholmfysio.dk

Jag har arbetat med SOLHEIMs onlinekurs både privat och professionellt med stor framgång. Jag har själv utvecklat delade magmuskler (rectus diastas) och hade problem med stressinkontinens efter min andra födsel. Träningen har varit bra för mig personligen men också för mina patienter. Träningen är gjord till kvinnor efter födseln men vänder sig egentligen till en bred målgrupp som vill han ”en säker bas” i form av en stark och trygg kropp till vardagens utmaningar. I synnerhet fokuset på vardagens rörelser är ytterst användbara.


Jag har som sjukgymnast fått ett redskap som jag nu använder på nästan daglig bas till diverse problemställningar hos kvinnor. Personligen har jag fått kontroll på min bäckenbottenfunktion och rectus diastas.


Jag kan varmt rekommendera SOLHEIMs onlinekurs till både klienter och kollegor.

Stinne Mosumgaard Tange, fysioterapeut, www.nordthyklinik.dk

SOLHEIMs onlinekurs är ytterst relevant för riktigt många människor. Det är bra underbyggt teoretiskt, det fungerar riktigt bra i praktiken och jag ser resultat på mottagningen.

Elin är med på sidolinjen och är redo att hjälpa och vägleda både mig som sakkunnig och andra som följer hennes program.

Träningen är meningsfull och det ger resultat i förhållande till motivation och resultat hos den enskilde. Elin får mina varmaste rekommendationer.

Birthe Matzen Bech, sundhedsplejerske, Rudersdal Kommune - DK

Jag talar alltid med mammor om betydelsen av att de kommer i form efter födseln. Betydelsen av att träna bäckenbotten och kärna innan de börjar med löpning, cross-fit och andra bäckenbottenbelastande sportaktiviteter, så att de undgår inkontinens. Dessutom har en välfungerande bäckenbotten betydelse för sexlivet.


Det är många som undrar: ”Hur får vi tid till det?” Här har Elin utvecklat en bra onlinekurs.

En onlinekurs som förenar det fysiska behovet för träning med villkoren i en hektisk vardag som mamma. Det är en komplett onlinekurs som leder en säkert genom faserna medan man blir starkare, och som håller en motiverad under tiden.


Jag ser det som ett realistisk bud på träning, som får bäckenbotten och mage att fungera bra igen och som också gör det möjligt att få det gjort. Genom att följa konceptet uppnår man att bli starkare och göra något bra för sig själv som mamma, utan att lägga ytterligare tidspress på sig själv med att vara tvungen att komma iväg och få träningen att passa in i schemat.

Maja Hammer Vilhelmsen, fysioterapeut, www.metavita.dk

Jag var på workshop hos dig i höstas och blev introducerad till dina träningsmetoder. Det har helt enkelt ändrat mitt sätt att tänka bäckenbottenträning.


De kvinnor jag möter i min klinik, som vägleds i hur de kan integrera bäckenbotten i deras träning och behandling, är mycket positiva och begeistrade. Jag hör upprepade gånger meningen: ”Nu kan jag faktiskt märka min kropp och vad den gör!”. Jag har alltid varit skeptisk till att onlineträning blir för svåröverskådligt och oöverkomligt för deltagarna. Det verkar fungera annorlunda med SOLHEIMs onlinekurs. Modulerna är överskådliga och utvecklas gradvist och instruktionerna är klara och tydliga.


SOLHEIMs onlinekurs är den första onlinekurs som jag känner att jag har lust att rekommendera till andra. Med andra ord jag väntar bara på att Elin gör en version 2.0 av kursen riktat till professionella. Jag är en fan!

Created with