"Det är fantastiskt:
Jag har hoppat studsmatta utan urinläckage!

- efter bara en månads träning på SOLHEIMs onlinekurs! Alla kvinnor borde använda SOLHEIMs onlinekurs!"  

KUNDERNA SÄGER: 

Mamma till tre

SOLHEIMs onlinekurs har betytt ALLT för mitt kroppsliga välbefinnande. Jag har fött tre barn och haft besvär med bäckenet alla tre gånger (Jag satt i rullstol under andra graviditeten). Jag började  med kursen sju månader efter tredje födseln- och vilken skillnad! Mina andra två post-partum förlopp kan inte ens jämföras med detta. Det fungerar verkligen! Jag ger Elin mina varmaste rekommendationer. Jag tycker att alla kvinnor borde gå en kurs hos SOLHEIM.

Mamma till tre

Genom de enkla men effektiva övningar som SOLHEIMs kurs består av har jag återvunnit kontrollen över min bäckenbotten, efter tre förlossningar. Och magen har stramats upp så att den inte längre hänger.

Jag har också haft stor glädje av vardagsrörelserna som gör att jag tränat min bäckenbotten även när jag hänger tvätt. Och så är jag förtjust i filosofien om att man inte börjar från början, men att man börjar igen. 😊

Mamma till en

Jag är på modul 2 och kan redan efter en månad märka att jag har ändrat min kroppshållning. Jag känner mig starkare nu och sätter värde på lugnet och kontakten till min egen kropp som jag upplever under stretch-övningarna i programmet. 

Mamma till tre

Efter tre förlossningar efterföljda av ”vanlig” träning i ett träningscenter, som slutade i ett navelbråck, valde jag att söka upp en sjukgymnast som hänvisade mig till SOLHEIMs onlinekurs. Kursen har gett mig tron tillbaka- Loppet är inte kört! – och att jag också tio år efter min första förlossning kan träna mig tillbaka till en stark mage och en tät bäckenbotten. Känslan av att det är möjligt, om jag bara är ihärdig och tålmodig, betyder så mycket. 

Mamma till en

Jag har varit så gad efter att  jag började kursen. Jag älskar att styrketräna, men hade en tyngdkänsla som nu nästan är helt borta. Det är faktiskt två år sedan jag födde men det här är absolut högaktuellt för mig.


Alla kvinnor borde använda SOLHEIMs onlinekurs.


Mamma till tre

Efter två graviditeter och tre barn födda är min bäckenbotten slut. Jag har under de senaste två åren haft överaktiv blåsa och haft max ett par minuter på mig att hinna gå. Igår kom jag hem helt utmattad efter fjorton timmars arbetsdag och trillade isäng utan att kissa innan natten. Normalt skulle det innebära minst en tur på toaletten innan midnatt  - men jag väcktes först klockan fyra av tvilling 1! Och jag hann till och med trösta, lyfta upp henne och bära in henne till mannen, innan jag i lugn och ro satte mig tillrätta på toaletten. Fullständig succé! 

Mamma till två

Det är fantastiskt: Jag har hoppat trampolin utan urinläckage – efter bara en månads träning på SOLHEIMs onlinekurs!

Mamma till två, och tävlingslöpare

Nu kan jag springa utan att läcka! Det verkar också som att jag kan springa alldeles innan min mens.
Jag är jätteglad för att jag kom igång med den här träningen – av all träning som tävlingslöpare, är den här träningen den som är den viktigaste.

Mamma till tre

Med Elin Solheims noggranna träningshandledning och tidsmässigt överskådliga onlinekurs har jag de bästa ramar för min hemmaträningsrutin. Onlinekursen ger mig möjlighet att träna när och var som helst, och Elins motivaterande och kompetens finns alltid nära till hands. Jag upplevde snabbt en förbättrad kontroll över min bäckenbotten och starkare magmuskler, och jag har därför stort förtroende för Elins kunskap och erfarenhet av träning av kvinnokroppen. Som en extra bonus har jag fått ett ökat kroppsmedvetande och fokus på min hållning och mina rörelser, från att jag vaknar, till att jag går och lägger mig. Tusen tack för en bra kurs!

Mamma till två och sjukgymnast

Innan min andra graviditet hade jag delade magmuskler med tre fingrars bredd och inne i mitten var det mycket mjukt. Under min andra graviditet växte det till fyra fingrars bredd när det var som störst. Men redan tio dagar efter förlossningen är jag nu nere på två fingrars bredd. Uteslutande med hjälp av kroppens egna spontana läkning och dina grundövningar. 

Mamma till två

Jag har fått så mycket mer välbefinnande i min kropp, och jag vet hur jag ska träna mina delade magmuskler (rectus diastas). Jag har fått en massa muskler som jag inte ens anade att jag hade OCH jag har läkt mitt skeva bäcken.

Mamma till tre

Jag hade min första graviditet för fjorton år sedan. Dina övningar stärker min mage, bäckenbotten och hela kroppen på en gång. Nu är min mage och bäckenbotten stark i alla mina vardagsrörelser! Tack.

Mamma till en

Jag har fått så mycket kunskap genom att följa din onlinekurs och genom att läsa din bok. Jag önskar att jag hade fått den kunskapen ännu tidigare i min graviditet. Det hade jag haft stor glädje av!

Mamma till tre

Det har varit en ögonöppnare för mig att kombinera bäckenbottenträning med annan funktionell träning, och att tänka in det i min vardag. 

Jag blev rekommenderad kursen av en bekant som är sjukgymnast, och när jag läste närmare om det så var det en genomarbetad och trovärdig beskrivning av varför man ska träna som Elin Solheim rekommenderar. Jag märker redan en ökad kontakt och kontroll över mina coremuskler och bäckenbotten (Jag är bara på modul 1.). Det bevisar för mig att detta var rätt val av träningssätt.  

Mamma till två

Jag har helt enkelt fått en mycket starkare kropp av SOLHEIMs onlinekurs. Jag har blivit av med ett skevt bäcken (redan efter modul 1)! Jag har också blivit mer medveten om mina rörelser i vardagen, och så har jag verkligen gillat den balanserade tillgången till moduler i träningen - som har respekt för kroppen och livet utanför träningen.

Mamma till två

Jag fick en större tredje gradens bristning under min förlossning för sex år sedan, och de avrådde mig faktiskt från att föda vaginalt för 1,5 år sedan. Jag tackade dock nej till kejsarsnitt. Jag hade kommit långt med träningen och litade på att jag kunde återhämta mig efter ännu en förlossning.

MEN de senaste sex åren har jag inte kunnat hoppa, vare sig på golv eller på studsmatta med min dotter. Jag vet att du inte rekommenderar att man ska ha som målsättning att kunna hoppa på studsmatta; men det är något jag verkligen värderar högt för mig som alltid har tränat gymnastik - att jag ska kunna hoppa med mina barn, om så bara i fem minuter utan några större utsvävningar. Jag har inte så stort behov av att kunna springa.

När jag undervisar måste jag  kunna visa ett hopp,  och det har verkligen varit begränsande för mig att jag inte ens kan hoppa barnprogrammen eller visa ett enkelt upphopp i minitrampolinen, så de vet hur de ska göra.

Men det kan jag nu! Utan att jag har gjort annat än att fokusera på dina principer och träna så optimalt som möjligt med fokus på kroppens inre styrka och aktivering av coremusklerna. Jag kan hålla mig när jag ska på toaletten och igår kunde jag visa flickorna hur jag gärna vill att de ska hoppa upp på en airtrack med spänd kropp. Och jag kunde visa en dans som flickorna hade gjort, inför deras föräldrar, utan läckage. Jag var nästan gråtfärdig av glädje när det gick upp för mig efter gymnastiken att jag inte en enda gång hade varit rädd för att kissa på mig.

Så tack. Tack till dig och att du gett mig tillgång till kroppen efter förlossning!

Mamma till tre

Tolv år efter min första graviditet och sju år efter den sista är de fortfarande kännbara. Sju år efter tredje och sista graviditeten hade alarmklockorna blinkat för länge i förhållande till smärtor från länden. Jag insåg att jag var tvungen att ta till fokuserad och specifik träning, och ändra  mina dagliga rutiner, och jag hade dåligt samvete över att jag inte gjort det.

Men. En morgon kom jag nästan inte upp på cykeln på grund av smärtor i ländryggen. Jag var tvungen att inse att om jag ville göra något av de saker som jag tycker om att göra så var det dags att göra en insats för att få kroppen på rätt köl igen. Nu, bara tio veckor efter att jag börjat på onlinekursen hos SOLHEIM, så har mina delade magmuskler (rectus diastas) minskat till 1 fingers bredd från 4–5 fingrar när jag började, OCH mina ländryggsmärtor har minskat markant. Och ja, det är ett träningsprogram på en matta men det är tidsmässigt överskådligt, och så mycket mer än det, eftersom det är fokus på bra vardagsrörelser. Motivationen kommer av sig själv när effekten märks så tydligt.


Mamma till två

Innan jag började kursen var jag tveksam till om jag skulle få ut något av den, eftersom jag som tidigare är ryttare och cross-fit instruktör och känner mig generellt stark. Men! Jag kan verkligen både märka och se skillnad! Jag gillar att kursen är överskådlig. Jag kan se att min mage är plattare och känna mig bättre i hela min kropp, speciellt i bäckenbotten.

Kursen har dessutom helt klart varit en avgörande faktor för att ha kunnat genomföra polisens antagningsprov redan 3,5 månad efter att jag födde min underbara son.

Kursen är skapat så att den ger en superbra överblick när man har ett litet spädbarn och gärna vill komma igång med sin kropp. Nu kan jag skryta med att ha en helt platt mage, och en antydning till six-pack, nästan sju månader efter födseln – och det är utan tvekan dina övningar som har hjälpt mig att hitta  den rätta kontakten med kroppen igen. Det är härligt!

Mamma till två

Jag har varit SUPERglad för träningen!

Jag fick tillbaka min styrka snabbt – som var helt åt skogen efter två graviditeter alldeles efter varandra. Därför kan jag nu börja med min vanliga träning igen, och jag rekommenderar dig till alla mina med-mammor! Jag har dessutom haft löparknä som faktisk har blivit ett alldeles vanligt knä nu. Det är utan tvekan dina övningar som har hjälpt.

Mamma till två

Jag håller på med Modul 3, och redan tidigt i kursen kunde jag märka att jag blev starkare i min kropp. Jag har blivit starkare än jag varit på länge.

Jag började på SOLHEIMs onlinekurs eftersom jag hade rectus diastas och ofta hade ont i kroppen. Jag har följt programmet från början till slut och blev färdig för ett år sedan. Jag hade ofta långa pauser i kursen och var också nära att sluta ett par gånger. Men jag är jätteglad att jag inte gjorde det. Onlinekursen har gett mig bra hållning (folk kommenterar ofta att jag går och står snyggt) och kanske viktigast av allt, jag har inte ont längre. Jag har fått ett helt annat kroppsmedvetande, jag är gladare för min kropp, och jag har fått  kunskap som jag använder; varje gång jag tränar och när jag rör mig i vardagen.

PROFFSEN SÄGER:

Mich Grøn, gynekologisk-obstretiksprecialiserad sjukgymnast  www.michagron.dk, www.empelvic.dk

Jag rekommenderar SOLHEIMs onlinekurs till mina patienter. Jag älskar Elins metod som är mer än bara träning – det är intelligent rörelse av kroppen. Det är övningar som hjälper dig att återfinna kroppens balans och naturliga styrka där varje rörelse integrerar samarbetet mellan andning, bäckenbotten och core. Träningen är mjuk men effektiv, som hjälper mot eller förebygger besvär efter en graviditet och förlossning, och som alla kvinnor borde unna sig.

Anja Bay, Fødselsforberedelse hos Smertefri Fødsel™ www.smertefrifødsel.dk

Elin har skapat ett genidrag till dig med sin onlinekurs för dig. som har fött och vill komma i form igen. Den är enkel, effektiv, och utgår från din vardag – en guide när den är som bäst! Och helt ärligt, vem av oss får någonsin använt kortet till gymmet? Här kan du logga in när det passar dig och träna när du har tid. Jag ger onlinekursen mina varmaste rekommendationer till alla som vill ha en bra rutin för att komma igång efter födseln. Elin kan sin sak!

Camilla Hofman Hansen, Fysioterapeut, Kliniken för delade magmuskler (Klinik for delte mavemuskler )

Rectus diastas och dess relaterade problem, som ofta uppkommer efter den obalans i kroppen som  RD har medfört, behöver verkligen få mer uppmärksamhet. SOLHEIMs onlinekurs tar klienten med på en vaneändrande resa som inte bara bidrar med ett träningsschema, men också en mental process där kursdeltagaren lär sig att röra sig och anpassa sin vardag och vardagsrörelser ändamålsenligt. Men viktigast för mig som professionell inom magmuskler är att Elin är den sakkunnige i Danmark som har all kunskap och aktuella rön för hjälpa patienter till bäst behandling.  Det finns många aktörer på banan men Elins kurs ligger ett steg före de andra. Jag känner inte Elin personligen, men har skrivit denna kommentar för att jag stödjer henne i att utveckla sin onlinekurs. Tack för din insats. Tack för din insats med att nörda teori och evidens så att vi andra kan skörda frukten av det och föra det ut i praktiken.

Mia Nadja Gad Olsen, fysioterapeut, www.gadfys.dk

SOLHEIMs onlinekurs för kvinnor bygger i grund och botten på att få tillgång till hur vi som människor använder våra kroppar optimalt i vardagen. Förutom själva träningsförloppet kan man också följa hennes reflexioner och sakkunniga överväganden på bloggen – skrivet på ett sätt så att både människor med och utan sjukvårdsbakgrund kan få ut något av det. Jag själv både tränar med på onlinekursen och har tagit hennes kurser – båda delar är något som jag varmt rekommenderar andra att göra.

Camilla Holm, fysioterapeut, www.camillaholmfysio.dk

Jag har arbetat med SOLHEIMs onlinekurs både privat och professionellt med stor framgång. Jag har själv fått delade magmuskler (rectus diastas) och hade problem med stressinkontinens efter min andra förlossning. Träningen har varit bra för mig personligen, men också bra att rekommendera till mina patienter. Träningen är skapad för kvinnor som genomgått förlossning, men vänder sig egentligen till en bredare målgrupp som vill han ”en stark bas” i form av en stark och trygg kropp för vardagens utmaningar. I synnerhet fokuset på vardagsrörelser är ytterst användbart.


Jag har som sjukgymnast fått ett redskap som jag nu använder nästan dagligigen för olika problemställningar hos kvinnor jag möter. Personligen har jag fått kontroll på min bäckenbottenfunktion och rectus diastas.


Jag kan varmt rekommendera SOLHEIMs onlinekurs till både klienter och kollegor.

Stinne Mosumgaard Tange, fysioterapeut, www.nordthyklinik.dk

SOLHEIMs onlinekurs är så relevant för riktigt många människor. Den är bra underbyggd teoretiskt, den fungerar riktigt bra i praktiken och jag ser resultaten på mina patienter på mottagningen.


Elin är hela tiden med och är redo att hjälpa och vägleda både mig som sakkunnig och andra som följer hennes program.

Träningen ger resultat i förhållande till motivation och resultat hos den enskilde. Elin får mina varmaste rekommendationer.

Birthe Matzen Bech, Sjuksköterska, Rudersdal Kommune - DK

Jag talar alltid med mammor om betydelsen av att komma i form efter graviditeten. Betydelsen av att träna bäckenbotten och core INNAN de börjar med löpning, cross-fit och andra bäckenbottenbelastande sportaktiviteter, så att de slipper inkontinens. Dessutom har en välfungerande bäckenbotten stor betydelse för sexlivet.


Det är många som undrar: ”Men hur får jai tid till träning?” Här har Elin utvecklat en bra onlinekurs som löser det.

En onlinekurs som förenar det fysiska behovet för träning med verkligheten i en hektisk vardag som mamma. Det är en komplett onlinekurs som tryggt guidar genom de olika träningsfaserna medan man blir starkare, och som håller en motiverad under tiden.


Jag ser kursen som ett realistisk sätt att få till träning - träning som får bäckenbotten och mage att fungera bra igen och som också gör det möjligt att faktiskt få träningen gjord. Genom att följa Elins koncept blir man starkare och gör något bra för sig själv som mamma, utan att lägga ytterligare tidspress på sig själv genom att vara tvungen att komma iväg till ett gym.

Maja Hammer Vilhelmsen, fysioterapeut, www.metavita.dk

Jag var på workshop hos dig i höstas och blev då introducerad till dina träningsmetoder. Det har helt ändrat mitt sätt att förhålla mig till bäckenbottenträning.


De kvinnor jag möter i min klinik, som vägleds i hur de kan integrera bäckenbotten i deras träning och behandling, är väldigt positiva och begeistrade. Jag får upprepat höra att: ”Nu kan jag faktiskt känna min egen kropp och vad den gör!”. Jag har alltid varit skeptisk onlineträning, och trott det blir för svåröverskådligt och oöverkomligt för deltagarna. Men, det fungerar annorlunda med SOLHEIMs onlinekurs. Kursmodulerna är överskådliga och byggs gradvis på, och instruktionerna är klara och tydliga.


SOLHEIMs onlinekurs är den första onlinekurs som jag känner att jag har lust att rekommendera till andra. Med andra ord väntar jag bara på att Elin gör en version 2.0 av kursen -  riktat till professionella! Jag är en fan!

Created with